Om oss och varför vi valde Phoibos

Det unga Kinesiska paret Ethan Guo och Emily Feng 2014 var på en Greklandresa och blev så inspirerade av den rika historien att de 2016 skapade ett eget klockmärke som heter Phoibos. Phoibos kommer från Grekisk mytologi  och är alternativnamn för Solguden Apollo. Phoibos betyder " Bright, Shining one". 2018 introducerade dem egendesignade klockor. De strävar efter klockor av mycket hög kvalitet. De använder bara Schweiziska quarts samt Schweiziska och japanska automatiska verk. Klockorna har 1 års garanti(quartz) samt 2 år (Automat).

Jag själv började samla klockor runt 2015. Började med billiga klockor men ganska snart efterfrågade jag endast kvalitetsklockor. Jag ville äga klockor AQTP, dvs kvalitetsklockor man har råd med( Affordable Quality Time Pieces) I slutet av 2018 och början av 2019 hittade jag en mängd filmer på Youtube med tester av Phoibos klockor, bl.a från en firma i USA som just hade beställt in en mängd klockor han recenserade. Klockorna sålde slut så snabbt som en avlöning tar slut.

Jag blev väldigt intresserad efter att ha studeras deras erbjudanden. Kontaktade dem och förhörde mig om möjligheten att få saluföra dem i norden. Vi kom överens och nu finns Phoibos här i norden. 

Klockorna innehåller extra allt. De följer min checklista på specs, helt och hållet. Vad sägs om orepbart Sapphire Crystal, med Anti reflective coating, bra urverk, Luminova BGW9 17 lager så klockan lyser som en lampa i mörkret. Vissa klockor har ceramic bezel, några har Sapphire Crystal bezel. Majoriteten har 300M dyktålighet. Allt detta är innehåll som först finns i mycket dyrare klockor. För mig är dem extremt prisvärda.